Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hamirka je v nemocnici :-((

13. 6. 2010

13.6.2010 Tento víkend nám pracovní náplň nedovolila stavit se podívat za Hamirou. Jsme však s panem veterinářem v kontaktu a předběžná diagnóza zní takto : Hamira přestala kašlat, dech je čistý, na plicích je ještě slyšet mírné zostření ale plíce se jeví již čistě. Včera večer byla Hamirce vytáhnutá kanyla. Hamira bude dostávat antibiotika do svalu a to co 3 dny. S tím ale že už bude doma a pan vet. za námi bude dojíždět. Dnes, zítra bychom měly s Majdou za Hamirou jet. Pan vet jí chce vidět po mírné zátěži pod sedlem, je třeba aby se Hamira nadýchala a ukázalo se jak na tom při zátěži je.. 

11.6.2010 Pan vet. mě informoval, že Hamira se pořádně rozkašlala a vytéká jí z nozder tekutý hlen..To je však dobře, protože to znamená, že se Hamirčinné plíce začínají čistit a zbavovat usazeného hlenu.. O víkendu máme v plánu Hamirku zase navštívit, takže budou nové fotečky a info.

6.6.2010 - Jak jsme avizovali v pátek, Hamirka je pořád v nemocnici a jak jsme slíbili, přikládáme fotečky..a něco málo o jejím aktuálním stavu: 

 

Obrazek

    

Po rozmluvě s panem veterinářem máme z léčby paní Hamasové velmi dobrý pocit, Hamirka má napíchnutou a zašitou kanylu a ráno - večer dostává antibiotika. Dnes ještě jí ošetřovatelé kašlat neslyšeli. Hamira je ustájena v boxe se "zahrádkou" a může si kdykoliv skočit opálit špečky . Pan vet chtěl udělat Hamirce radost a vypustil ji na pastvu, myslel si že naše Hamaska se bude v klidu pást, ona ale lítala jak šálená (ostatně my to dobře známe) a tak musela být vrácena zpět do boxíku . Když se neumí chovat, žlůva jedna. Jinak vypadá Hamirka klidně, spokojeně, a tlustě , z mého pohledu si "lázní" užívá..Mrkněte..

fotogalerie Hamirka v nemocnici 

4.6.2010 Po dlouhodobé - již několika měsíční neúspěšné léčbě Hamirčinného kašle, jsme se rozhodli pro intenzivní léčbu u pana veterináře Lukáše Hlubka, který má "nemocnici" v Petřvaldu. Hamirku jsme k němu odvezli ve čtvrtek 3.6. dopoledne a vrátit domů by se měla asi za 14 dní. Kamarád Luba Kocián z ranče na Konci světa (Kunčice pod Ondřejníkem) byl tak hodný a Hamirku mi do Petřvaldu odvezl a se vším mi tam pomohl. Děkuji..

Při nakládání Hamirky do vozíku nejvíc "kupodivu" smutil Herošek, Kačka je spokojená, že jí doma zůstal ještě on a Hamirčin odjezd nijak neřeší, falešnice falešná.    

 

Brzy se za Hamirou pojedeme podívat a vezmeme sebou foťák, tak se můžete těšit na aktuální photos z pobytu Hamirky v nemocnici a na aktuální info o probíhající léčbě..

 

 

Náhledy fotografií ze složky HAMIRKA v nemocnici