Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nápadník pro holky

2. 2. 2010

Protože se pomalu, ale však jistě, blíží jaro a v tomto období všichni víme, že kobylkám a klisničkám se nejvíce zapalují kopýtka, nastal čas najít holkám nápadníka. Dovedete si Obrazekpředstavit jak to teď u nás vypadá..na stole spousta prospektů, fotek s rozepsanými původy, a lité boje za toho či onoho, každý svého, favorita .-) a jelikož i nás stáhla vlna boomu Émerických plemen, rozhodli jsme se hledat v řadách plemenných hřebců QH, PH a APPA. Pro nekoňáky vysvětlíme a přiložíme foto typických představitelů jednotlivých plemen.

Na obrázku č. 1 vidíte hřebce plemene americký Quarter horse, jinak malé nasvalené jednobarevné "prasátko"  , č. 2 je hřebec Paint horse, barevné prasátko, (dalo by se říci strakatý Quarter) a č. 3 je představitel plemene Appaloosa, indiánský koník nevšedních barev a puntíků, od "plesnivého hermelínu"  až po poprskanou záď. 

To co se nám ale líbí nejvíce na těchto koních je jejich mírná povaha, ochota k práci, a spolehlivost. (Říkáte si proč máme tvrdohlavou Shaqyu a potřeštěnou Plňasku? My nemáme rádi jednoduché věci .-)) Ale dále..  Proto jsou i u nás žádaní a spousta obyčejných Obrazekkoňáků chce mít klidného, spolehlivého kamaráda nejen pro toulání přírodou. V dnešní době je takových plemeníků v ČR víc než dost. Někteří, co se nám moc líbili jsou ustájeni na druhém konci republiky a to nás odradilo. Připouštění je samo o sobě již dosti nákladné, k tomu ustájení klisny ve stáji hřebce, veterinární poplatky, a ještě dát majlant za cestu, to už nám sponzoři neproplatí  ha ha ha.. Proto i byť ti kvalitní a krásní hřebci museli být námi odsunuti na hromádku nevyhovující  

ObrazekAle poněvač jsme cholki čikovné, domluvily jsme se, a shodly na krásném, nasvaleném, v chovu již prověřeném, čupr původovém, émerickém hřebci dovezeným z USA,..

..tramtadadáááá...jménem............PEPSI SKIPPIN SCOTCH a tady ho máte:

Pepsi je ustájen ve Zlíně - Ranč na Vyhlídce, a majitelkou je po telefonu velmi příjemná Alice Machů. Podmínky připouštění jsou ideální, ceny reálné a protože je Pepsi homozygot, narodí se nám na 100% barevná hříbátka. Která se jistě budou líbit a najdou si brzy nové majitele, kterým budou dělat jen radosti. A nám, našim holkám a tomuto plemeníkovi dobré jméno..Ale to až příští rok.. První krok jsme udělali a tak v dubnu holky odvezem na rande k Pepsimu..Snad se jim bude líbit..

www.rancnavyhlidce.zl.czObrazek 

A copak říkáte na tohoto krasavce? Jmenuje se JACKIE BEE QUADE, je ustájen ve stejné stáji jako Pepsi a možná, by se mi na Hamirku líbil více.? Je homozygot pro vzácnou barvu grey (šedý). A aspoň by se holky nemusely dělit o chlapa  

Obrazek

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář