Jdi na obsah Jdi na menu
 


Píše Vám Blůďa

13. 7. 2012

 Vybudovali jsme našim koníkům přístřešek, který se jim líbí natolik, že se rozhodli ho vůbec neopouštět!

 dscn0864.jpg

Kvůli novému příbytku jsme přesunuli na jednu pastvinu Hamirku, Ruby a Heroška aby si na sebe zvykli  a tudíž mohli společně obývat svůj nový útulný přístřešek

Je to asi týden, co jsme v noci měli na ranči nechtěného návštěvníka, který nám pokousal dvě slepičky, Terinku a Otylku.  Chovaly se normálně, a proto jsme na to přišli až odpoledne, když jsme se na ně pořádně zadívali a zjistili jsme, že do ran jim mouchy nakladly vajíčka.  Nezbývalo nám nic jiného, než jim rány vyčistit a vydezinfikovat, o což se postarala moje maminka. Tímto jí děkujeme a vážíme si její pomoci. Terinku jsme dali do kupy, ale Otylka to měla vážně škaredé a moc ji to zmáhalo, proto jsme ji museli utratit. 

 

dscn0232.jpg

 

Po dlouhém a nervózním čekání nám konečně přivezli seno. Sice o den dřív než bylo původně v plánu, ale zase je pěkně suché a krásně voní.

Do světa se nám vydala tři štěňátka. Černý-(Chlupáč), novým jménem Black do Ženklavy k tetě a strejdovi Jurečkovým, Nelinka( jméno jí zůstalo),  šla do Nového Jičína k Bitalům a medvěd Míša přejmenován Otíkem na Vaška, do Frenštátu ke strejdovi Romíkovi. Nejen proto že je Vlčák, pojmenován kapitánem Viktor, ze všech štěňátek nejluxusnější, vybíráme mu pečlivě novou rodinu. ( Je o něj vážně velký zájem!) ..

 

dscn0574.jpg

 

Dále nás opustily dvě chlupaté kuličky od Lilli.  3 koťátka od Nebojsy, která se narodila 22. května jsou ještě k mání.

 

dscn0959.jpg

 

Po dlouhém rozmýšlení jsme se konečně dokopali k tomu, abychom zrušili naši “luxusní“ hlíněnou podlahu před stájí a místo ní si pořídili úžasnou betonovou, kterou budeme “vyrábět“ tuto neděli.