Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velká cena Frenštátu p.R. 2010

29. 9. 2010

V neděli jsme si s Majdou udělaly výlet a zajely  kouknout na skokové závody - Velkou cenu Frenštátu aneb Memoriál Zdeňka Fialky do TJ Slovanu. I když počasí této akci moc nepřálo, výkony jezdců a jejich koní stály za to. Ve finále se utkali 4 nejlepší a ti si ve čtyřech kolech prostřídali svoje koně.Takže každý z nich absolvoval náročný parkůr nejprve se svým koněm a pak ještě třikrát na koni svých soupeřů.

ObrazekJiří Papoušek s Helpem 

 

 

Musíme říct, že to opravdu nebylo nic jednoduchého, protože samozřejmě každý je zvyklý na svého koně, je sním "sježděný" a každý kůň na tak špičkové úrovni je připravován jinak a  je lépe či hůře ovladatelný, jezditelný. Přesvědčila se o tom i mladičká jezdkyně, teprve 18-ti letá Bára Tomanová, Obrazekkteré nejméně ze čtyř koní "sedl" kůň Jiřího Papouška, Help, ze kterého po kombinací dvoj skoku spadla. A tím získala 20 trestných bodů. Oproti tomu, její kůň, bílý Holštýnský valach Careful Franz Josef byl nejspolehlivějším koněm pod všemi čtyřmi jezdci a nasbíral v tomto náročném a vyčerpávajícím finále pouze 4 trestné body. Prvenství patřilo Aleši Opatrnému, který prokázal svůj jezdecký um, praxi a přizpůsobivost se jakémukoli koni. Zkušenosti a léta dřiny jsou k nezaplacení a tak se se svým plemenným Hanoverským hřebcem Caruso 279 umístil na 1.místě. Za ním pak druhou příčku obsadil Jiří Papoušek a třetí místo vybojoval Ludvík Jandourek s klisnou Philadelfia Karsit

 

Bohužel jsme neměly s sebou fotoaparát :-( Ale příště se určitě polepšíme..Pro spestření jsme stáhly aspoň pár foteček z netu..